Käyttökokemuksia Bosch Indego 400 Connect robottiruohonleikkurista

Saatiin uusi leikkikalu
KESÄKUU 2017

Toissa päivänä Posti toi meille kotiin Boschin Indego-robottiruohonleikkurin testikäyttöön. Todettiin, että kaikki osat ovat mukana. Heti tutustuttiin pikaohjeisiin. Niiden mukaan pystyy laitteen asentamaan. Latasin myös valmiiksi applikaation.

Piha-alueemme on yli 3 500 m² hoidettua aluetta, josta nurmikkoa yli puolet. Indego 400 leikkaa vain 400 m² , joten emme pääse eroon ruohonleikkuusta (sen takia tuo otsikko).

Robottiruohonleikkurin leikkausalueeksi valittiin osa suuresta piha-alueesta.

Pihamme on todellakin laaja, eikä nurmikkoa ole missään vaiheessa perustettu sääntöjen mukaisesti, vaan ollaan vain tasoitettu ja ruvettu leikkaamaan. Eli nurmikko on lähinnä rikkaruohonurmikkoa, mutta vihreä ja vahva. Olemme valinneet pienen tasaisen alueen, jossa tulemme testaamaan robotin. Mies on ajatellut latauspaikaksi ulkorakennuksen edusta, johon helposti saadaan sähköt vedettyä.

Hoidettu piha-alue kokonaisuudessaan
yli 3 500 m², josta nurmikkoa yli puolet. Indego 400 hoitaa alueesta 400 m².

ANNA ARVOSTELUSI RAPORTILLE

4/5 (1)

Nyt ollaan vielä vaiheessa 1
eli nurmikon valmistelutyöt
ovat käynnissä.

Tällä hetkellä nurmikko on aika pitkä, eikä ole päästy viikkoon leikkaamaan, kun tulee sade- ja raekuuroja vähän väliä. Toivottavasti voidaan leikata vielä ennen juhannusta.

Poistimme jo vieraat esineet nurmikon leikkuualueelta.

Leikkaamattomana nurmikko näyttää tänään tällaiselta.

Lähdemme kohta juhannuksen viettoon, joten robotin asennus jää ensi viikoksi. Tavoitteena on saada robotti testikäyttöön ennen ensi viikon sunnuntaita, jolloin on Avoimet Puutarhat -tapahtuma, jossa olemme mukana viidettä kertaa. Viime vuonna meillä kävi yli 220 vierailijaa. Voit käydä tutustumassa pihaamme lähemmin osoitteessa www.avoimetpuutarhat.fi/puutarhat/kirkkonummen_keidas/.
Saa nähdä, kuinka moni tämän vuoden vierailijoista ihmettelee robottia.

Robottiruohonleikkuri helpottaa nurmikon leikkausta.

Olen laittanut Facebook-sivulle kuvan robottileikkurista, jossa kyselen kokemuksia sen käytöstä. Yksi kommentti oli, että pitää vielä viimeistellä trimmerillä. Mutta sitähän joutuu tavallisellakin ruohonleikkurilla hoitamaan!

Ennen kuin saatiin ohjekirja, kuviteltiin että kaapelin joutuu kaivamaan 10 cm maahan, jolloin olisi ollut aikamoinen urakka. Ehdittiin jopa ostaa uusi kunnon lapio sitä varten. Helpotti kun kaapeli oli noin ohut, ja tappien käyttäminen nurmikon päällä on tosi hyvä asia. Joudumme kuitenkin kaivamaan kaapelia maahan tien vieressä, jottei lumiaura sitä vie.

Pin It on Pinterest

Share This